Rengöra diskbänk och ho

Många har valt en diskbänk samt ho i rostfritt stål eftersom det är lätt att sköta och är hållbart. Att torka av den varje dag och hålla den ren är enkelt och går snabbt. Tänk också på att om man slarvar med detta kan detta resultera i en grogrund för bakterier och andra oönskade gäster i ditt kök!

Rengöra diskbänk och ho
En diskho bör hållas ren för att unvika att smuts och bakterier får fäste i ditt kök, och håll med om att det är härligt med en fräsch diskbänk och ho?

Tre värdefulla tips hur du rengör din ho och diskbänk

Här kommer några tips på hur du kan rengöra diskbänk och ho alldeles själv utan en massa dyra rengöringsprodukter så att den blir riktigt glänsande ren.

Tips 1, Använd Bikarbonat

Bikarbonat är dundermedlet för rengöring, gör så här: Torka ur diskhon ordentligt från matrester och annat smuts, strö över ett lager bikarbonat och låt verka 1 minut. Använd sedan en disksvamp eller borste och gnugga ordentligt, resultatet blir en skinande diskho!

Tips 2, Använd diskmedel och varmt vatten

Flytande diskmedel och varmt vatten är också en enkel metod för att rengöra ytor av rostfritt stål. Häll lite diskmedel på en tvättsvamp och gno in det överallt där du vill göra rent, skölj sedan av ytan med varmt vatten och torka med en mjuk trasa eller papper.

Tips 3, Använd Ättika

Ättika går också bra att använda för att rengöra diskbänken. Blanda ättika och vatten i en sprayflaska 50/50 och spraya det område du vill göra rent. Låt det verka en stund och torka sedan rent.

Om du har problem med stopp i ditt avlopp kan man prova att lösa det själv genom att använda produkter som bikarbonat och ättika, gör så här:

Blanda lite bikarbonat, ättika och lite salt i en skål och häll i avloppet och låt det verka. Medans det verkar kokar du upp vatten. Häll sedan ner det varma vattnet i avloppet och förhoppningsvis fungerar avloppsröret som det ska efter det.

Med detta hoppas vi har kommit med några matnyttiga tips och hur man går till väga för att rengöra diskbänk och ho, och att ni blir nöjda med resultaten.

Du glömmer väl inte att kolla in våra andra smarta tips vad gäller städning?