De 5 bästa tipsen för ett rent kök

Köket är den plats där de flesta ägnar stor del av tiden hemma och det blir mycket bakterier där som behöver städas bort med jämna mellanrum.

Några delar av städningen i ett kök behöver man göra oftare medans vissa delar kan göras med längre mellanrum.

Lådor och skåp: även om du alltid ställer in rena nydiskade saker i skåp och lådor blir det dammigt och smutsigt. Försök torka med en disktrasa en eller två gånger om året för att hålla det fräscht och rent.

Skafferiet: här inne kan det bli rätt smutsigt med förpackningar som läcker etc. Man behöver torka av alla hyllor ibland och även slänga gamla förpackningar där matvarorna blir gamla samt det kan bli ohyra.

Kylskåp/frys: frosta av och torka ur frys vid behov. Kylskåpet kan det bli kladdigt i och för att göra en ordentlig städning kan det vara bra att ta ut hyllorna diska av dom i ljummet vatten, torka dom och sen sätta in dom. Det gör att kylskåpet håller sig rent, snyggt och utan bakterier.

Ugn/spis: speciellt ugnen brukar bli smutsig. Här kan man använda någon typ av ugnsrengöring som man sprutar in i ugnen, låt den verka så länge som det står på flaskan, torka sedan av alla ytor och ugnen blir skinande ren! För att rengöra spis beror det lite på vilken typ av spis du har. Till induktionshällar finns det ofta rengöringsmedel och skrapor som gör det ganska enkelt att rengöra. Till äldre modeller kan man t ex använda rengöringsmedel, svinto beroende på hur smutsig den är.

Micro: här behöver man göra rent lite oftare. Rengöring sker genom att torka och diska av delar som går.

Diskho och diskbänk: bra att ta för vana att rengöra lite då och då när man diskar tycker jag. Använd disktrasa och diskborste med diskmedel på.

Bänkskivor: torka av med jämna mellanrum. Det blir enklare att få rent om du plockar bort allt som står där först.

Golv: behöver rengöras minst en gång i veckan. Dammsug och våttorka med de rengöringsmedel du föredrar.

Genom att hålla köket snyggt och rent blir det roligare att vara där och laga mat!

Ett tips är också att anlita flyttstädning göteborg för att få hjälp med köksstädning.