image_pdfimage_print

Rengöring av mikrovågsugn

Det är lätt att man glömmer att sätta på locket när man värmer maten i mikrovågsugnen så att det skvätter upp mat i taket och på väggarna. Det är inte lätt att få bort detta och helst vill man inte använda starka kemikalier i en mikrovågsugn.

Prova detta tips för en subersnabb och billig rengöring av mikron! Allt du behöver är:

  • en halv skål med vatten
  • en halv skål med vitvinsvinäger eller pressad citron

Ställ in skålen i mikron på full effekt tills vattnet börjar bli kokhett. Du ser då att glaset börjar ånga igen.

Stäng av mikron, ta ut skålen och låt mikron svalna några minuter. Sedan torkar du av den med en fuktig trasa. Du ska se att den ingrodda smutsen nu har mjuknat och lätt går att få bort. Dessutom luktar din mikro gott av vinägern / citronen. Bra tips va?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *